Szerettem volna egy kicsit feldobni az amúgy sem unalmas (persze, hogy nem unalmas egy pörkölt csak finom lehet) marhapörköltet, így született ez a kombináció. Mondanom se kell, a család nagyon díjazta az ötletet.
Marhapörkölt babbal, erdei gombával, egy kicsi ribizlilekvárral.
Hozzávalók:
2 kg marhalábszár
1,5 kg hagyma
3-3 darab paprika és paradicsom
0,5 kg száraz bab
10 dkg szárított erdei gomba
szalonna, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, kömény, vörösbor, ribizli lekvár
A hússal kb megegyező mennyiségű hagymát a bográcsban kevés szalonnazsíron , olajon üvegesre pirítok, ráteszem az összevágott paprikát, paradicsomot fokhagymát. Mikor kicsi levet ereszt mehet rá a felkockázott hús . Só, bors, őrölt kömény. Nem öntök alá vizet, hanem sűrűn kevergetve főzőm. Pirospaprikázom, ráöntöm az előző este beáztatott babot. A gombát beáztatom egy órára.Mikor a pörkölt túlságosan sűrű lesz vizet öntök utána. Főzés vége előtt fél órával mehet bele a gomba, a vörösbor, és a lekvár (3-4 kiskanállal), valamint egy egész paradicsom.
Biztosan nagyon finom 🙂