Kicsiséf konyhája

Felturbózott marhapörkölt

10556391_669151456494111_2181663063468321018_n

Szerettem volna egy kicsit feldobni az amúgy sem unalmas (persze, hogy nem unalmas egy pörkölt csak finom lehet) marhapörköltet, így született ez a kombináció.  Mondanom  se kell, a család nagyon díjazta az ötletet.

Marhapörkölt babbal, erdei gombával, egy kicsi ribizlilekvárral.

Hozzávalók:

2 kg marhalábszár

1,5 kg hagyma

3-3 darab paprika és paradicsom

0,5 kg száraz bab

10 dkg szárított erdei gomba

szalonna, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, kömény,  vörösbor, ribizli lekvár

A hússal kb megegyező mennyiségű hagymát a bográcsban kevés szalonnazsíron , olajon üvegesre pirítok, ráteszem az összevágott paprikát, paradicsomot fokhagymát. Mikor kicsi levet ereszt mehet rá a felkockázott hús . Só, bors, őrölt kömény. Nem öntök alá vizet, hanem sűrűn kevergetve főzőm. Pirospaprikázom, ráöntöm az előző este beáztatott babot. A gombát beáztatom egy órára.Mikor a pörkölt túlságosan sűrű lesz vizet öntök utána. Főzés vége előtt fél órával mehet bele a gomba, a vörösbor, és a lekvár (3-4 kiskanállal), valamint egy egész paradicsom. 

Címkék: , , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nyári Cecilia says:

    Biztosan nagyon finom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!