Kicsiséf konyhája

Töltött hús másként

A pörköltek után jöjjön most egy sült hús. Nagyon szeretem  variálni a töltelékeket, bár a Mamám receptjénél nincs finomabb. Töltött dagadó kicsit másként   A dagadót a szokásos módon felbökjük, és a következő töltelék megy bele: Olajon átpirítjuk a kockázott vöröshagymát és fokhagymát, erre kerül kockázott cukkini, paradicsom, csirkemáj a szívvel együtt, paradicsom, zöldborsó, só, bors,… Tovább »

Restaurant day- Babos káposzta

Véget ért az őszi szünet, újra kezdődnek a dolgos napok. Tegnap volt az első napom az új gyakorlati helyemen. Nagyon jól éreztem magam, kedves, segítőkész emberekkel ismerkedtem meg. Jövőhét szombaton ismét Restaurant day . Ismeritek ezt a kezdeményezést? Helsinkiből indult az egész, lényege, hogy 1 napra bárki nyithat “éttermet”. http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/nyiss.egy.napra.ettermet.ujra.restaurant.day.budapest A  legutóbbi alkalomkor Babos káposzta… Tovább »

Bigos avagy lengyel húsoskáposzta

Szeptemberben Sóskúton voltam főzőversenyen, ahol az egyik csapat Bigost főzött. Bevallom őszintén fogalmam se volt róla, hogy mi fán terem. Gondoltam, hazajövünk a versenyről és utánaolvasok. Itt jött a gond, hazáig elfelejtettük a nevét. Annyira emlékeztünk, hogy egy péksüteményhez hasonló a neve. Pár nap múlva szerencsére beugrott, hogy nem briós, hanem Bigos.  Megfőztem, egy igen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!